Almanca eğitimlerimiz Avrupa Birliği Yabancı Dil Öğretim Sistemlerine (CEFR) uygun olarak yürütülmektedir.
Yetişkinlere yönelik Almanca Kursu eğitimlerimizde toplam 6 seviye bulunmaktadır. Bu eğitimlerimizin sonunda B1 seviyesi tamamlanmakta, Almanca bilgisini daha ileri seviyelere çıkarmak isteyen öğrencilerimize hızlandırılmış özel grup seçenekleri sunulmaktadır. Dersler ana dili Türkçe ve Almanca olan Türk öğretmenler ya da yabancı öğretmenler tarafından verilmektedir.
Almanca Kursu eğitimlerimizde “dört temel beceri” olarak adlandırılan OKUMA, YAZMA, KONUŞMA ve DİNLEME becerileri öğrencilerimize eşit düzeyde kazandırılır. Birçok eğitim kurumunun aksine, derslerimiz 40-45 değil 50 DAKİKA eğitimden oluşmaktadır.
Öğrenci adaylarımız, Ücretsiz Seviye Belirleme Sınavı sonrasında seviyelerine en uygun sınıflara yerleştirilirler. Seviye Belirleme Sınavlarımız yazılı ve sözlü iki aşamadan oluşmakta, sözlü sınavlar şubelerimizde ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Eğitim süresince değerlendirme sınavlarıyla öğrencilerimizin performansları takip edilir ve Başarı Garantisi kapsamında kayıt altına alınır. Öğrencilerimizin muhtemel eksiklikleri ya da zayıf oldukları konular uzman öğretmenlerimiz tarafından derhal tespit edilmekte ve bu öğrencilerimize ek ders imkanı sunulmaktadır. Öğrencilerimiz, muadil sınıflara katılarak ya da gerekirse birebir özel telafi dersi şeklinde aldıkları ek dersler sayesinde geri kalma endişesi yaşamadan eğitimlerine devam etmektedirler. Sorumluluklarını yerine getirdiği halde başarılı olamayan öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin onayıyla, aynı seviyeyi ücretsiz tekrar etme hakkına sahiptirler.
ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ KURSLARI
Alman Devleti, evlilik ya da benzeri nedenlerle Almanya’ya yerleşmek ya da uzun süreli ikamet vizesi almak isteyen kişilerin günlük temel iletişimini kurabilecek kadar (A1 seviyesinde) Almanca bilmesini ve bunu belgelendirmesini istemektedir. Bu belgeyi alabilmek için girilen A1 Sertifika Sınavı, halk arasında Aile Birleşimi Sınavı olarak da bilinmektedir.
Tamamen bu ihtiyaca yönelik olarak hazırlanan Almanca Aile Birleşimi sınıflarımızda eğitim alan öğrencilerimiz:
– Günlük temel iletişimini kurabilecek seviyede Almanca öğrenmekte,
– Sınav teknikleri ve deneme sınavı çalışmalarıyla A1 Sertifika Sınavında başarılı olmakta,
– Vize rehberlik desteğimizle vize işlemlerini kolaylıkla yapabilmekte,
– Almanya’daki hayatla ilgili aktardığımız bilgiler yardımıyla yurtdışına gittiklerinde kolayca uyum sağlamaktadırlar.
ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ SINAVI KAYIT İŞLEMLERİ
Almanya Aile Birleşimi sınıflarımız, sınav öncesinde eğitim bitecek şekilde Almanca A1 Sertifika Sınavı tarihleri dikkate alınarak başlatılmaktadır. Öğretmenlerimiz sınav ve vize işlemleriyle ilgili olarak öğrencilerimizi yönlendirmektedir. Bu işlemlerde yapılacak hataları sonradan düzeltmek zor olduğundan, öğretmenlerimizin bilgisi dışında hareket edilmemesi önemlidir.
Alman Konsolosluğu, Alman Kültür Merkezi’ndeki (Goethe Institut) sınavlarda alınmış A1 Sertifikasına öncelik vermektedir. Bu nedenle öğrencilerimizi Alman Kültür Merkezi’ndeki sınavlara yönlendirmekteyiz.
Alman Kültür Merkezi’nde uygulanan sınava kayıt işlemleri için öncelikle, (0850)288-4446 numaralı telefonu arayarak kayıt yapılması gerekmektedir. Telefonda yapılan bu kayıt işleminin ardından öğrencilere kayıt işleminin yapıldığına dair bir onay e-postası gelmektedir. Sınav ücreti ve bu ücretin hangi banka hesabına yatırılması gerektiğiyle ilgili bilgiler de bu e-postada bulunmaktadır. Telefonda yapılan kayıt işleminin ardından iki gün içinde sınav ücretinin yatırılması gerekmektedir. 2018 yılı için 350 TL olan sınav ücreti İstanbul’da Garanti Bankası şubelerine yatırılmaktadır. Sınava girerken banka dekontlarının yanınızda bulunması zorunludur. Sınava kayıt işlemleriyle ilgili detaylı bilgi ihtiyacınız olursa (0212)373-5808 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
SINAV SIRASINDA YANINIZDA BULUNMASI GEREKENLER
– Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı ya da Pasaport),
– Kimlik Belgesi fotokopisi,
– Sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu,
– Aynı renk yazan 2 adet tükenmez kalem (Kurşun kalem kabul edilmez)
SINAV SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Almanca A1 Sınavı DİNLEME, OKUMA, YAZMA ve KONUŞMA bölümlerinden oluşmakta ve her bölüm eşit oranda değerlendirilmektedir. Sınavda başarılı olabilmek için 100’lük sistemde en az 60 puan alınması gerekmektedir.
Sınav iki oturumda yapılmaktadır. Birinci oturum saat 09:30 – 11:00 saatleri arasında yapılmakta ve sınavın DİNLEME, OKUMA ve YAZMA bölümleri tamamlanmaktadır. İkinci oturum 13:00 – 16:00 saatleri arasında yapılmakta ve sınavın KONUŞMA bölümü tamamlanmaktadır. Öğrencilerin küçük gruplar halinde katıldığı sözlü sınav, her grup için 25 dakika sürmektedir. Sınav sonuçları birkaç gün içinde kargo yoluyla size ulaştırılmaktadır.
ALMANYA AİLE BİRLEŞİMİ VİZE BAŞVURUSU
Vize başvurusu şahsen yapılmak zorundadır. Pasaport çıkarma işlemleri, soyadı değişeceği için nikâhtan sonra yapılmalıdır. Almanya’daki eş Alman vatandaşı değilse sosyal yardım almıyor ve en az 1.300 Euro brüt geliri olmalı, yaşanabilecek vasıflarda bir evde oturuyor olmalıdır. Evrak transferi için 20 Euro kargo masrafı ve Almanya’daki eş Alman vatandaşı değilse 60 Euro vize ücreti masrafı oluşmaktadır.
Almanya Vize Başvurusu için Gereken Evraklar
– Almanca doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 2 adet başvuru formu (Konsolosluktan ya da konsolosluğun web sitesinden temin edilebilir),
– En az bir yıl geçerli pasaport (10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfası bulunmalı),
– Son 6 ay içinde çekilmiş 3 adet Biyometrik fotoğraf,
– Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve 1 adet fotokopisi (Nüfus müdürlüğünden alınacaktır),
– Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin noter onaylı tercümesi ve 1 adet fotokopisi,
– Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği ve 1 adet fotokopisi (Nüfus müdürlüğünden alınacaktır),
– Almanya’da oturan eş Alman vatandaşı değilse oturma izninin fotokopisi, Alman vatandaşıysa pasaport ya da kimlik belgesinin fotokopisi,
– A1 seviyesinde Almanca bildiğini gösteren sınav sonuç belgesi ve 2 adet fotokopisi,
– Konsolosluk yetkililerinin gerekli göreceği diğer belgeler.
ÖNEMLİ HATIRLATMA: Vize görüşmesi sırasında Almanca basit sorular yöneltilmektedir. Yeterli bir A1 Sınav sonuç belgesi sunulmuş olsa bile, eğer görevli memur vize başvurusu yapan kişinin A1 seviyesinde temel Almanca bildiği hususunda tereddüte düşerse yeniden eğitim almasını isteyebilmektedir. Almanca kurslarımızla ile ilgili detaylı bilgi almak için 0212 621 70 62 numaralı telefon numarasından İstanbul Fatih şubemizle iletişime geçebilirsiniz.