fbpx

DIALOGUE Yurtdışı Eğitimleri

Yurtdışındaki dil okulları, yabancı dil öğrenmek isteyenler için maliyetli fakat verimli bir alternatiftir. Yurtdışında eğitim amacıyla araştırma yapanlar çoğu zaman detaylar arasında kaybolmaktadırlar. Onlarca şehir, yüzlerce okul ve konaklama alternatiflerinin arasında seçim yapabilmek için ciddi zaman, emek ve para harcadıktan sonra istediği kalitede eğitim alamamakta, hatta daha da kötüsü basit hatalar nedeniyle vize reddi alıp yurtdışı eğitim hayali kabusa dönüşebilmektedir. Yurtdışı Eğitim konusunda da kalitesini ispatlamış olan DIALOGUE Yabancı Dil Kursları olarak ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun seçenekleri sunarak size en doğru rehberliği yapıyoruz.

DIALOGUE Yurtdışı Eğitim Departmanımız aracılığıyla ağırlıklı olarak İngiltere’deki dil okullarına öğrenci göndermekteyiz. Yurtdışında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar eğitim almanız mümkün olmakla birlikte daha fazla verim alabilmeniz için, o dili en az orta seviyede öğrendikten sonra yurtdışına gitmenizi tavsiye ediyoruz. Yurtdışına gittiğinizde Türkçe konuşulan ortamlardan uzak durmanızı ve okul dışındaki insanlarla iletişim kurma gayretinde bulunmanızı ayrıca hatırlatırız.

Yurtdışında Eğitim

yurtdisi-egitim2

Yurtdışında alacağınız eğitim en az 2 hafta, en fazla 52 hafta (1 yıl) olmaktadır. Yurtdışındaki okullar, genellikle kursun ilk günü yazılı ve sözlü seviye belirleme sınavıyla seviyenizi ölçmekte ve sizi seviyenize uygun bir sınıfa yerleştirmektedir. Çoğu okul, Genel İngilizce sınıflarına en fazla 16 öğrenci almakta fakat bu sınıflar genellikle ortalama12 öğrenciden oluşmaktadır. Sınavlara hazırlık gibi özel amaçlı sınıflardaki öğrenci sayısı 4-8 kişi olabilmektedir. Ayrıca One-to-One programlar ile birebir eğitim almanız da mümkündür. Ayrıca ders dışı saatlerde okul tarafından sunulan ücretli ya da ücretsiz aktivitelerden ve kültür turlarından faydalanabilirsiniz.

Maliyeti Etkileyen Unsurlar

yurtdisi-egitim3

Yurtdışı eğitim planlaması yaparken maliyeti etkileyen unsurlardan en belirgin olanları şöyledir:
Dönem: Yaz tatili ya da yarıyıl tatili gibi dönemlerde maliyetler yükselmektedir.
Şehir: Londra gibi çok talep gören şehirlerde maliyetler yükselmektedir.
Okul: Okulların fiyatları arasındaki farklılıklar maliyetleri etkilemektedir.
Süre: Yurtdışında kalacağınız süre hem eğitim hem de konaklama maliyetlerini etkilemektedir.
Haftalık ders sayısı: Haftalık ders sayısı, eğitim maliyetlerini belirlemektedir.
Konaklama: Okul pansiyonunda ya da aile yanında konaklama ve yemek seçenekleri maliyetleri etkilemektedir.
Havaalanı karşılama ve uğurlama: Yurtdışına gittiğinizde bir görevlinin sizi havaalanında karşılaması ve/veya uğurlaması seçeneği ilave maliyet oluşturmaktadır.
Ulaşım: Ulaşım için tercih edeceğiniz havayolu firması ve bileti satın alma tarihiniz maliyetleri etkilemektedir. Uçak biletinin erken alınması avantaj oluşturmaktadır.

Yurtdışı Vize İşlemleri

AB ülkelerine giriş yapabilmek için Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Avrupa Birliği ülkesi olmasına rağmen İngiltere farklı bir vize sistemi kullanmaktadır. Benzer şekilde Amerika ve İngiltere’nin vize başvuru sistemleri de farklıdır. Her ülke farklı belgeler talep etmekte ve öğrenciler bu belgeleri eksiksiz sağlamak zorundadır. Diğer vize türlerinden farklı olan eğitim vizeleri ayrı bir uzmanlık gerektirmektedir. Sürekli değişebilen vize başvuru süreçleri ve evrak talepleri konusunda DIALOGUE Yurtdışı Eğitim Departmanımızdan destek alabilirsiniz.

İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Uzatılamayan ve çalışma izni sağlamayan Student Visitor Visa Kategorisinde istenen belgeler şöyledir:

  • İngiltere’de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz (En az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.)
  • Varsa eski pasaportlarınız
  • Vize ücreti
  • Biyometrik fotoğraf gerekmemekte, fotoğrafınız başvurusu sırasında görevliler tarafından çekilmektedir.
  • İngiltere’de eğitim göreceğiniz okuldan alınmış kabul mektubu ve proforma fatura
  • Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge
  • İngiltere’deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir belgeler (Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait belgeler)
    • – Banka cüzdanlarının aslı ve fotokopisi (En az son iki aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
    • – Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi)
    • – Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
    • – Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi
  • Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı
  • Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın veya çıkış belgenizin fotokopisi
  • Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup
  • Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge
  • Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi
  • Anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvafakatname (Anne ve baba ile seyahat etmeyen 18 yaşın altındaki öğrenciler için)
  • Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (18 yaşın altındaki öğrenciler için)
  • Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak Nüfus Kayıt Örneği